loading

Kolba és Társai Építészstúdió

Paulay Ede utcai szálloda

Meglévő épület átalakításával, bővítésével 4 csillagos szálloda kialakítása
Nettó szintterület: kb. 3000 m2 generáltervezés – építészet és belsőépítészet + szakágakkal, Budapest, VI. ker. Paulay Ede u. 45.

  • tervezés éve: 2009 – 2010
  • építés éve: 2012 –
  • beruházás költsége: kb. 1000 mill. HUF

Tervezők: 

  • vezető tervező: Kolba Mihály
  • építész tervező: Kolba Mihály, Hetessy Miklós, Veréb Csaba, Belányi Zsolt, Serényi István
  • belsőépítész terv: Veréb Csaba
  • kerttervezők: Neumann Zsuzsa, Bayer Anna

 

Jogerős építési engedélyezési terv alapján újították fel az utcai homlokzatot. A homlokzati falra 6 cm hőszigetelő réteget építettek, dörzsölt vakolattal lett ellátva a hőszigetelő réteg. Az eklektikus stílustól idegen ablakok körüli díszítéseket elbontottuk, helyükre hasonló, de visszafogottabb kialakítású díszítések kerültek 3 cm kiemelkedéssel a homlokzat síkjából. A felújított homlokzat jobban illeszkedik környezetébe, a földszinti portálok mívesebb kialakítása elegánsabbá teszi az épületet.

A Terézvárosi „Vigalmi Negyed” közeli elhelyezkedése kedvező egy közepes kategóriájú szálloda kialakításához. A földszinti funkciók egy acélszerkezetű üveg pavilonnal bővülnek, az üvegpavilon épületünk felé eső része zöld tetővel kapcsolódik a házunkhoz. A belső udvarra néző függőfolyosók átalakításával kapjuk a szálloda belső udvarra néző szobáinak az erkélyeit. A belső szárny felső része bővítve lesz, az előírt szintterületi mutatót és a megszabott építmény magasságot figyelembe vettük. A belső homlokzat lábazati, ill. hátsó részére kerül ugyanaz a kőburkolat, amelyet a kerítés belső részére építünk. Az erkéllyel rendelkező szobák homlokzati része vakolt lesz, az erkély területei nem átlátszó panel szerkezettel elválasztottak, a korlát Plexiglas szerkezetből készül. A bővítmény Trespa burkolatot kap, a legfelső szinten nagy teraszokat alakítunk ki. A belső szárny alacsony hajlásszögű teteje lemezburkolatot kap, az utca felé megtartjuk a meglévő tetőfedést.

 

 

Category

Szálloda/ vendéglátás

Date

január 16, 2016

Client

Share this Project
Tervezők: Kolba Mihály, Hetessy Miklós, Veréb Csaba, Belányi Zsolt, Serényi István

Német-Magyar Gazdasági Kamara

previous project in: Irodaház
completed: 16 January 2016

Read More

Belsőépítész terv:
Veréb Csaba