loading

Kolba és Társai Építészstúdió

Rólunk

Hitvallásunk

Szerintünk egy építészt az különböztet meg a többi szakembertől, hogy nem szakosodik, hanem a sokoldalúságát megőrizve oldja meg a Megbízó által feltett kérdéseket. Nincs két egyforma megbízás, ezért nem létezik uniformizált megoldás sem. Minden megbízás egy új történet, egy új kaland, bármilyen nagyságú és funkciójú projekttel találkozunk a jövőben, mindig ugyanolyan magas szinten szeretnénk azt megvalósítani. Alapvető értékünk a nyitottság, hitünk szerint a környezethez illeszkedő, jól működő, mindig a jelenkort tükröző épületeket kell létrehoznunk. Ma értelmetlen stílusokról beszélni, a konkrét válaszok megadása a felvetett problémára – ez az igazi kihívás nekünk. Arra törekszünk, hogy a sokoldalúságunkat és rugalmasságunkat megőrizve, igényes megbízókkal együttműködve fejtsük meg azokat a felmerülő projekteket, amelyekkel találkozunk. Kiemelten figyelünk arra, hogy az általunk tervezett épület hosszú ideig megőrizze a létrehozott értéket, szépen és lassan öregedjen meg a ház.

Szerintünk az építészet az ember térigényének kreatív kielégítése, ez több annál, minthogy természetesen jól is funkcionáló épületeket tervezzünk. Hitvallásunk szerint elsőrendű szempont az áttekinthető térrendszer mellett a Szép megteremtése, az Építész feladata az is, hogy örömet szerezzen a tervezett házaival. Az építészet esztétikai és humán oldala mellett a materiális, műszaki és technikai ismereteken alapuló részt is nagyon fontosnak tartjuk. Az építészeti ideák megjelenítésével együtt az emberiség létfeltételeit figyelembe vevő környezet tudatos építészet állandó újragondolása, a tudomány és a technika haladásával együttélés, ezek ismerete is kihangsúlyozottan szerepel terveinkben. A HuGBC – Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének is tagja cégünk, az egyesület életében aktív szerepet vállalunk.

Cégprofil

Megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy munkáinkat magas építészeti minőségben professzionális műszaki tudással végezzük el. Feladataink profilját a tervezői műfajok széles skálája jellemzi, intézményektől középületek, irodaházak, szállodák, lakóépületek számos példáján át egészen az ipari épületekig. Új épületek tervezése mellett profik vagyunk meglévő épületek átalakításában, bővítésében, portfóliónkat műemlék rekonstrukciós projektek is színesítik. Várostervezéssel is foglalkoztunk, tanulmányterveket készítettünk Budapest több jelentős közterületére. Szolgáltatásaink kiterjednek a tervezési munkák teljes folyamatára, a várostervezési léptéktől kezdve az építészeti és belsőépítészeti dizájnon át az építési tevékenységek mérnöki feladatainak elvégzéséig és koordinálásáig.

Tervezési megbízásainkat komplex módon vállaljuk, az építészeti, belsőépítészeti gondolatokhoz rendeljük hozzá a statikus-mélyépítési, gépész-technológiai, erősáramú-gyengeáramú, zöldterületi-területrendezési-szabályozási, közlekedési és további szaktervezőinket, a rendszeres együtt dolgozásra felépített alvállalkozói, illetve társtervezői viszonyban. Minden új feladatra a rendszeresen velünk együtt dolgozó szakemberekből a legjobb csapatot rakjuk össze azért, hogy a lehető legmagasabb színvonalon és a lehető legrövidebb idő alatt, valamint a lehetőségekhez mérten legkisebb tervezési költséggel teljesítsük a Megbízó által elénk tárt feladatot. Tervezési elveinknek megfelelően minden munkánkkal személyesen, maximális körültekintéssel foglalkozunk, a határidők betartása különösen fontos számunkra.

Szerzői Jog

Kolba és Társai Építészstúdió Kft. weboldala, az azon található minden rajzi, képi és szöveges tartalom a Kolba és Társai Építészstúdió Kft. szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll, azok bármilyen formában történő felhasználása a személyes használatot meghaladó mértékben kizárólag a Kolba és Társai Építészstúdió Kft. kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges.