loading

Kolba és Társai Építészstúdió

Bükfürdő, Apartman Hotel bővítése

Bükfürdő, Apartman Hotel bővítése, Engedélyezési és kiviteli terv, generál tervezés

  • tervezés éve: 2004
  • építés éve: 2005
  • nettó épített összterület 900 m2
  • beruházás költsége: kb. 200 millió Ft

Építész tervezők:
Kolba és Társai Építészstúdió Kft.: Kolba Mihály, Hetessy Miklós, Egyed András, Kispéter Gábor


 

A fogadótér az apartman hotel (mind a négy „A”, „B”, „C”, „D”, ház) átmeneti tere, ahol az érkezés és távozás, de a napközbeni, ill. esti vendégforgalom természetes alkalmat kínál egy kis pihenésre, kávéra, beszélgetésre. Ehhez kínál lehetőséget a drinkbár. A büfépult a recepciós pulttal megegyező felépítésű.

A recepciós pult kialakítása: köríves alaprajzú, lábazata 10 cm szálcsiszolt lakkozott fémlemez. Mozgáskorlátozottak számára mobil írópultot (pult asztalból kihúzhatóan) alakítottunk ki. A recepciós pult pultfala tolóajtóval ellátott, ezen keresztül meg lehet közelíteni az ügyfelek tárgyalóját ill. a trezor helyiséget. Dobogó szerepe a pultos személyzet és az álló vendég szemmagasság különbség közelítése. Az elektronikai kábelezésre lehetőséget ad a pult alatti terület.

A postafiókszekrény álló térelem, íves alaprajzi geometria. Alul tömör, felül rácsos kialakítású elölről nyitott polcfallal, kiegészítő hátsó merevítő fallal felszerelt. Az anyaga a recepciós pulttal megegyező (megegyező színű és él képzésű MDF forgácslap nlaminált felülettel. ABS él zárással készül.

A recepciós és telefonközpontos szekrényfal irat, könyv, reklámanyag, stb. tárolására. Falhoz beépített jelleggel hozzáépítve az utcai ablakszerkezettől az ügyfélfogadó iroda rész bejárati ajtajáig. Magassága dobogóval együtt 250 cm. Anyaga megegyezik a recepciós pult anyagával.

Telefonközpont asztal egyedi saját állítható fémlábakra szerelt, kábelcsatornával felszerelt munkaasztal. A színe megegyezik a külső bútoréval.
Trezor helyiség falainak külső burkolata a recepciós pulttal megegyező színű faváz hátszerkezetre szerelt laminált faburkolatot kap. Fölső lezárása íves hajlított szálcsiszolt rozsdamentes vagy lakk, alumínium lemez pártával történik. (Porvédő és rálátást akadályozó elem.)

Információs tábla (javaslat) a trezor helyiség falára kerülhet, önálló táblaként elhelyezhető, felülről mennyezetről megvilágított, tájékoztató cserélhető modul elemekkel felszerelt (számmal névvel ellátott vizuális eligazító).

Büfépult a recepciós pulttal megegyező felépítésű. Külső oldalán rögzített fémlábas bárszékek alul lábtámasszal ellátva, fémlemez rugdosó – védőburkolattal. A belső pult 60 cm mély munkafelülettel, besüllyesztett koracél mosogató medencékkel, közvetlen hideg – meleg vizes csapokkal vízbekötéssel. A büfépult állópult a kiszolgáló oldalon is teljes hosszban hasznosan beépíthető zárttá tehető a munkaasztalok alatt is.

A büfé hátfal a kiszolgáláshoz és a vendéglátás kínálatát bemutató polcos, üvegezett hátfal, besüllyesztett ital szekrénnyel, kávéautomatával, hangulatvilágítással, stb. Italhűtő a lift és oszlop közötti mélyedésbe kerül, kávéfőző automata a beforduló pultsarok részére.

A büfé fogyasztótere a büfépultnál állószékek (10 fő), az íves falnál négy asztalhoz 16 – 20 fő, a középtérben 7 asztalhoz 28 – 35 fő foglalhat helyet. Az íves falnál elhelyezett asztalok a falhoz rendezetten sorakoznak, falikarral ellátottak, az íves fal végig teljes hosszban laminált falburkolattal ellátott. A szabadon álló ülőbútorok praktikus közepes minőségű átlagos vendéglátó bútorok, könnyen tisztítható lap és lábszerkezettel, kényelmes (anatómiailag megfelelő) párnázott ülőfelületekkel, háttámlával, karfával vagy anélkül, fixlábas kialakításúak.

A fogadó téri mobiliák: a pengepillérek között és a külső falak mentén kettős ülőbútorok készülnek, elhelyezése asztalokkal párosával csoportosítva. A berendezés kárpitozott ülő és hátfelületű középkategóriás ülőbútorok és üveglapos fémlábas asztalok.

Category

BelsőépítészetSzálloda/ vendéglátás

Date

január 24, 2016

Client

Share this Project
Tervező:
Kolba Mihály, Hetessy Miklós, Egyed András, Kispéter Gábor

Tanposta belső átalakítása

previous project in: Belsőépítészet
completed: 24 January 2016

Read More