loading

Kolba és Társai Építészstúdió

Lakónegyed Sopronban

Sopron, Kőhida – Lakónegyed, elvi engedélyezési terv

  • tervezés éve: 2003
  • beruházás költsége: kb. 7 milliárd HUF

Tervezők:

  • Kolba és Társai Építészstúdió Kft.: Kolba Mihály, Hetessy Miklós, Egyed András, Kispéter Gábor, Sasvári Gergely, Serényi István

 

Az ingatlanok gyalogosan és gépkocsival történő megközelítése valamint közműellátása a újonnan tervezett úthálózaton keresztül biztosított. A Pesti Barnabás utcától keletre egy szerviz út épül, mely egyrészt biztosítja azt, hogy az egyes telkekről ki-be járó forgalom ne a főutat terhelje, másrészt a sorházas telkek így messzebb kerülnek a főúttól, ezzel biztosítva a lakóházak csöndesebb környezetbe való telepítését.

A Pesti Barnabás utca felé végig sorházak állnak, rövidebb szakaszokon befordulva körbeveszik a társasházakat, majd ikerházak telepítésével – biztosítva az átmenetet – a belső területen ill. körben a hátsó részeken, oldalhatáson álló vagy szabadon álló családi házakat terveztünk. Laza, szellős beépítés megteremtése volt a cél, jól tájolt lakásokkal, sok zöld területtel, intenzív kertkapcsolat kialakításával. Elsődleges szempont volt a tervezés során az egységes megjelenés, a mai kor igényeit kielégítő, modern épületek létrehozása, biztosítva a tartósságot és a gazdaságos üzemeltetést. Kiegyensúlyozott, hangulatos utcaképek megteremtésére hangsúlyt fektettünk.

 

 

 

Category

Lakóház

Date

január 23, 2016

Client

Share this Project
Tervezők:
Kolba Mihály, Hetessy Miklós, Egyed András, Kispéter Gábor, Sasvári Gergely, Serényi István

Idősek otthona, Bátor

previous project in: Lakóház
completed: 23 January 2016

Read More